Mukava, että piipahdit kyläilemään Villa Calaverassa! Tässä blogissa valokuvat ja tekstit ovat käsialaani ja rakkaudella tehtyjä, ethän kopioi niitä ilman lupaa. Tervetuloa raottamaan pääkalloverhoja, astu peremmälle!

perjantai 30. elokuuta 2013

Keittiöön pientä kivaa

Vapaapäivinä on mukava tehdä ajan kanssa kaikkea pientä kivaa nukkekotiin. Päätin aloittaa keittiöstä, sillä siellä ei juurikaan ollut mitään lieden lisäksi ja huonekalujen laittamisen jälkeen voi keskittyä pikkunäpertelyyn joka onkin minun ehdotonta lempipuuhaa!


Tälläinen kattilahylly koukkuineen syntyi käden käänteessä. Sen alle pitää tehdä vielä pöytä jossa on pienet laatikot. Vai sittenkin nauloineen... Ihana epäsymmetrisyys, tykkään! Kuvasta tosin huomaan, että vatkainta pitää vähän suoristaa, käsityötä sekin. Lettupannu ylhäällä on äitini käsialaa.


Kuvassa siis kulmahylly jossa on jonkinlainen taso sekä kaappi alhaalla. Kaappiin ajattelin jemmata kuivatavaraa. Mallin heitin ihan omasta päästä.

Hiljalleen! Nukkekoti on todellakin kuin loputon suo, se ei ikinä valmistu. Tässä se suunnittelu ja tekeminen onkin kaikkein parasta. Kun näkee valmiin esineen talossa, tulee outo tyhjä tunne, että mitä seuraavaksi.

Ajattelin tehdä tuonne myös pesupisteen, missä voi kätevästi pestä likaiset astiat. Se, mihin sen sijoitan, onkin toinen juttu!

RakentelufiiliksiäJälleen pahvia. Se on kyllä kätevä materiaali! Olin tässä vaiheessa kyllä huolissani, miltä se näyttää maalattuna. Näyttääkö edes puulta? En tiedä vieläkään...Löysin metallitilpehöörieni joukosta oven nupiksi sopivan mutterin. En tiedä, mistä tämä on kotoisin! Kaikkea sitä vaan kerääntyy :)Maalattuna.

Ja toisen tummemman maalikerroksen jälkeen lopputulos. Valo tosin syventää väriä hieman. Herkuttelua :)Ja äh, valokuvista sen vasta huomaa. Ompa epäsiistit reunat... *mutinaa*


Pahvia? Puuta? Äh, en tiedä. Katselen tätä vielä ja jos tulee inspis, teen uuden. Saa luvan kelvata. Jos oikeassa kodissa olisi tälläinen, mitä materiaalia se olisi? Ääääh. Laitanko kiertoon ja teen uuden? Ihan vielä en viitsisi.


7 kommenttia:

 1. Hieno on kulmakaappi, en laittaisi vaihtoon. Mistä saranat? Onko ihan oikeat pikkusaranat vai?

  - E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo saranat on itse väsästty tuikkukynttilän foliosta! En tosiaan siitä maininnutkaan mitään, eli jäljensin folion suikaleilla oikeaa saranaa ja tapiksi laitoin rautalangan pätkän. Kuulostaako ihan heprealta? :D Voisin melkein laittaa jonkun ohjeen siitä. Juttelin tätä tehdessäni äitini kanssa ja mietin, miten teen saranan kun hän kertoi nähneensä jollain foorumilla vastaavan, vähän monimutkaisemman version ja päätin kokeilla yksinkertaisempaa - ja se toimi :)

   Poista
  2. Olis kyllä kiva, jos voisit tehdä kuvallisen ohjeen. :) Sen vois napata kirjanmerkkeihin sitten talteen. :)

   - E

   Poista
  3. Pistänpä korvan taakse. Minua himottaisi aloittaa yläkerran huoneiden remontointi koska sinne on tulossa ihania esineitä, joten kun teen vaatekaapin niin laitan myös saranasta ohjeen :)

   Poista
 2. Ai kuinka hienosti oivalsit jättää tuon alakaapin vain toiselta puolelta aukeavaksi - jää tilaa viereen asetettavalle "jollekin". Itse tein tyttären nukkekotiin (joulukalenteriin!) myös nurkkakaapin pahvista, ei se ole ollenkaan huono materiaali maalattuna. Näyttää minusta hienolta jo tuo keskeneräinen keittiösi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdyn edelliseen puhujaan, hieno ratkaisu kaapin oven suhteen.

   Poista
  2. Kiitos, kyllä nyt muutama päivä kaapin ilmestymisen jälkeen alan tottumaan sen olemassaoloon ja se on "ihan ok" :). Ensin meinasin tehdä molempiin suuntiin avautuvat ovet, mutta sitten tajusin, että se toinen tuskin aukeaa ollenkaan :D

   Poista