Mukava, että piipahdit kyläilemään Villa Calaverassa! Tässä blogissa valokuvat ja tekstit ovat käsialaani ja rakkaudella tehtyjä, ethän kopioi niitä ilman lupaa. Tervetuloa raottamaan pääkalloverhoja, astu peremmälle!

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Keittiön tunnelmia

Syksy tulee vauhdilla myös Villa Calaveraan ja en voinut vastustaa kiusausta laittaa hieman tunnelmakuvia pimenevistä syysilloista ja lämpimistä voisilmäpullista.


 Pullat on äitini tekemät, kuten tuo kukkakin pöydällä.

Tein nuo tinamukit tuikkukipon foliosta ja kahvaksi pistin olohuoneeni kattokruunusta irroitettujen kristallien kiinnikkeet. Pientä taivuttelua ja katkomista se tosin vaati.

Tinamukit: Leikattuani sopivan korkuisen suikaleen, taivutin sen tiiviisti pyöreän ja paksun siveltimen varren ympärille. Nämä on sinänsä helppo tehdä, koska folio pysyy melko hyvin muodossaan. Yleensä tuikkujen foliovuoassa on kätevä ylereuna jota hyödynsin ja nämä näyttävätkin melko siisteiltä. Liimaus tosin tuotti hieman ongelmia, käytin pikaliimaa ja siitä huolimatta - koska steariini on melko rasvaista ja en tajunnut huuhdella foliota kuumalla vedellä - liima ei meinannut ottaa kiinni. Tärkeää tässä oli se, etten liimaa folion päätyjä päällekkäin. Pohjaksi leikkasin sopivan kokoisen pyöreän palan, onka myös liimasin. Phh, mikä homma tehdä 6 identtistä mukia ja sain aikaiseksi vain neljä ja siinä ne nyt on! Sauman päälle tuli tosiaan tuo kahva sekä maali, joten se ei näy. Omasta mielestäni varsin ihanat mukit. :)


Maalasin tosiaan hieman saumoja, jotta ne näyttäisivät enemmän hitsatuilta, kahvan ympäriltä sekä pohjasta. Kaupasta saa kätevää hopea-maalia joka on jotain emalimaalia? Haisee ainakin pahalle. Ja kuivuu paksuksi kerrokseksi jos sitä paksulti laittaa.

Pöytäliinakin on tosi söpö :3

Ja tämä matto!


Olin löytänyt kierrätyskeskuksesta kangastilkkuja, jotka oli kuvioruudutettu erilaisilla kuvioilla. Erotin ruudut, hapsutin ja voila. Kierrätys kunniaan :)


Tämä aarre on ostettu viime marrastuun (v. 2012) nukke- ja nallemarkkinoilta Helsingistä, joissa oltiin äidin kanssa pitämässä pöytää pystyssä. Äiti tosin myi, minä avustin. En muista paljon maksoin tästä öljylampusta, mutta se lienee jonkun itse tekemä ja taidokkaasti onkin tehty. Tykkään! Se sopii tänne keittiöön kuin nakutettu.

Tuo maitokannu on "valmis" kannu, tuli yhden koetilauksen kanssa ja oli liimattuna leikkuulautaan, jossa oli jäljennetty leipomishetki jauhopusseineen ja kaulimineen. Periaatteessa pyrin tekemään mahdollisimman paljon itse tavarat nukkekotiin, mutta vielä on niin tyhjää, että pakko sinne on jotain laittaa! :P

7 kommenttia:

 1. Tosi kaunista! Hyvin onnistuneet nuo mukit

  VastaaPoista
 2. Tosi ihanat!!!
  -Titta

  VastaaPoista
 3. Tosi kivat mukit, täytyy itsekin koittaa joskus. :)

  - E

  VastaaPoista
 4. Onpa siistit tinamukist. Itsekin niitä tehneenä tiedä, että ei ole helppo homma tuo liimaaminen. Itse en saanut ollenkaan näin hyvää lopputulosta. Tuo kahva on hieno.

  VastaaPoista
 5. Ihanat mukit...ja tuo matto IHKUUUU!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kovasti kommenteista ja kehuista :)

  VastaaPoista