Mukava, että piipahdit kyläilemään Villa Calaverassa! Tässä blogissa valokuvat ja tekstit ovat käsialaani ja rakkaudella tehtyjä, ethän kopioi niitä ilman lupaa. Tervetuloa raottamaan pääkalloverhoja, astu peremmälle!

maanantai 19. elokuuta 2013

Keittiön remontti jatkuu - liesi

Jotta keittiötä voisi alkaa sisustamaan ja laittamaan mm. kattopaneeleita, tarvitsin sinne yhden tärkeän esineen: Lieden! Tietysti sen piti olla jotenkuten wanhan ajan henkeen sopiva ja olin todella inspiroitunut aloittamaan. Takka/liesi kuuluu kiinteisiin esineisiin, joten tämä on luonnollinen paikka aloittaa täälläkin.

Tälläiseen lopputulokseen sitten päädyin ja olen erittäin tyytyväinen. Sisälle saa tulen, eli rakennuksen ja suunnittelun parissa meno oli innokasta ja tähän varmasti kului puolet ajasta. Tämä on toinen esine, johon olen rakentanut led-valot.

Nyt saa Villa Calaveran naiset tehdä ruokaa hyvin mielin :)


En tiedä, onko tämä loppujen lopuksi miten realistinen niin sanotusti käytöltään: Tulisija löytyy, tuhkien poistoluukku löytyy ja oikealla on vesi-pannu, josta hanaa avaamalla saa kuumaa vettä. Ovet eivät avaudu, sen verran jouduin rokottamaan perfektionismin-halustani, sillä taidot loppui kesken. Minulla oli riittävästi haastetta jo tässäkin! 

Tuhkaluukun reunan tuntumassa on takan sytyttämistä varten vipu, ei vissiinkään liity mitenkään lieden käyttämiseen, mutta valojen sytyttämiseen kylläkin ;DHanaan sain tuurilla hieman kalkkia ympärille! Se on oikeasti kovettunutta pikaliimaa joka tuli siihen vahingossa, mutta näyttää hyvältä.


Hellat ja vesipannun kansi.


Nokinen hormi! Tankokin löytyy kapustoille ja muulle mukavalle, kuten myös hormin reunalla oleva puinen hylly. Sekin sai osansa noesta :)


Rautainen lattiaeriste istuu hyvin. Olisi kuitenkin saanut olla pari milliä leveämpi oikealle, mutta en anna sen häiritä.

Alla kuvia rakennusprojektista.

Kaikki on tehty kierrätysmateriaaleista.Kaikki alkoi siitä, että leikkasin sopivan kokoisen pätkän tavallista styroksia ja sovitin tulevaan paikkaan.Sotkuista puuhaa! Kaivertamista ja muotoilua.


Sweet Walley High sai kyytiä! Kirjoista saa tosi kätevää pahvia. Halusin pahvin olevan sileää, joten piti katsoa, että sileä pinnoitettu puoli tuli ulos eli kannet, kannet, hyvää materiaalia!


Ikean led-tuikku oli todella kirkas ja jouduin eristämään valon kulkua ilmastointiteipillä sekä himmentämään sitä. Tein maalarinteippiä ja kirkasta pakkausmuovia hyödyntäen kupun, johon voi maalata ja liimata polttopuita.Hankala sytytys-nappi vaati hieman kekseliäisyyttä. Toivon, että se kestää käyttöä! Kuvassa nappia pitää siirtää takaata eteen ja nappi on pohjassa. Huoh. Kiersin sitten rautalankaa tiukasti ympärille ja pikaliimasin varovasti. Pitkä pätkä tulee sitten takan ulkopuolelle kahvaksi.


Sovittelua. Testasin myös, ettei valo paista pahvien raoista, joten teippailin saumoja tiiviiksi. Ei ole paikkaa, mihin jesse-teippi ei kelpaisi :)

Lisää sovittelua. Maalasin sisustan mustaksi, sillä se näkyy luukusta. Jouduin tekemään syvennyksen styroksiin led-tuikun pohjalle, koska se on melko leveä, mutta toisaalta se sitten pysyisi hyvin paikoillaan.


Testasin koe-kappaleisiin, millaista taustaa halusin lieden "muurille". Harjoittelu oli tärkeää!


Liimojen kuivuessa tulin ajatelleeksi, että eihän tulisija voi mitenkään olla rakennettu suoraan puulattian päälle, sehän syttyy tuleen! Väsäsin sitten rauta-eristeen lieden alle foliovuoan kannesta jonka maalasin. Naputtelin sen kiinni oikeilla pikku-nauloilla. Tämä oli ehkä kaikkein kivoin osuus, kädessäni oli pinsetit, taskulamppu ja ainakin viisi kiloa painava oikean kokoinen vasara ja sillä löin 4 mm kokoisia mininauloja. Naulat on Tiimarista ostettuja koruneuloja/askarteluneuloja, sellaisia todella pieniä. Niiden katkomisen kanssa lentelevät osaset katoaa herkästi! Tässä kohtaa toivoin, ettei lattia noussut liikaa ja liesirakennelma ei mahtuisikaan sinne, apua. Nukkekodeissa jokainen millimetri on ratkaiseva!

Näin syntyi Villa Calaveraan kovin nokinen liesi.

 


10 kommenttia:

 1. Tosi hauska, tykkään itse etenkin tuosta rakennusosiosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakentamisesta on omasta mielestäni mukava laittaa kuvia. Se muistuttaa itseänikin siitä, miten luomisprosessi on edennyt :)

   Poista
 2. Mahtava hella - kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
 3. Tosi herkullinen :P

  VastaaPoista
 4. No on komia - ihanan erilainen ja kaikki löytyy. Hienot luukut ja koristeetkin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista ja kehuista! Onhan tämä melkoinen pläjäys omasta mielestänikin. Olen harrastanut nukkekoteja jo kohta kymmenisen vuotta ja vasta nyt tähän taloon minulla on kärsivällisyyttä tehdä oikeasti silmääni miellyttäviä esineitä.

  VastaaPoista
 6. Uskomattoman upea! Olen iloinen, että olet eritellyt tekovaiheita tänne. Saa inspiraatiota itselleenkin.
  Upeaa, hienoa, ihanaa. Sanoinko jo upeaa? :D


  - E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suur-kiitokset :) Olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen. Ja lisää on luvassa!

   Poista