Mukava, että piipahdit kyläilemään Villa Calaverassa! Tässä blogissa valokuvat ja tekstit ovat käsialaani ja rakkaudella tehtyjä, ethän kopioi niitä ilman lupaa. Tervetuloa raottamaan pääkalloverhoja, astu peremmälle!

perjantai 16. elokuuta 2013

Aulan remontointia: Tapetointi sekä portaatEn tiedä mitään yhtä tuskaisaa nukkekotiin liittyvää väkertämistä kuin portaat! Aloitin näiden tekemisen eilen n. klo 15, lopetin klo 01:30 keskiyön jälkeen. Jatkoin tänään ja sain n. kuuden tunnin rupeaman jälkeen illan saatteeksi valmiiksi, huh!

Monta mutkaa liittyy matkaan. Milloin mitat on pielessä, milloin tulee paniikki, että tuleeko tästä edes mitään mutta kah, siinä ne nyt on. Olen luonteeltani melko kärsimätön joten jouduin muistuttelemaan itseäni jatkuvasti, että hätäillen saan vain huonoa jälkeä aikaiseksi. Nyt kun en hätäillyt, sain omasta mielestäni todella onnistuneet portaat. Muutama iso miinus tulee, mutta laitan ne Villa Calaverassa käyneen puusepän piikkiin ;)

Aulan tapetointiTässä oli lähtötilanne. Oikean väliseinän olin joskus paneloinut, se on tosin maalaamatta vielä ja pitäähän sitä saada vielä vaikka ja mitä kivaa aikaiseksi. Jatkan samaa paneelia takaseinän oikealle puolelle portaihin asti. Joten portaat, jossa olisi komero sisällä, tuntui luonnolliselta kohdalta aloittaa, mutta ennen sitä piti vetää viiva takaseinään ja tapetoida vasen puoli.


Tapetointi ei kuulu lempipuuhiini portaiden jälkeen, johtuen aina syntyvistä kuplista. Miten voi olla niin vaikeaa tapetoida siististi?! Yleensä olen ennen tätä kertaa vuorannut rullalle pyrkivän tapetinpalan liimalla ja sitten pistänyt seinään, arvaahan sen miten limaiselle paperille käy kun se pitäisi pistää pystysuoraan, kiinteään pintaan. Tällä kertaa päätin levittää liiman ensin seinään, se oli tosin helpommin sanottu kuin tehty... Kunnes päätin kylmästi levittää liiman sormillani ja hitsi, tulipa tarkkaan levitettyä ja tasaiseen. Se oli sitä paitsi myös hauskaa, tuli ihan ala-asteen 1. luokan askartelutunti mieleen, hih. 

Tapetointi oli tällä kertaa mieluisaa! Kiinnitin ensin yläreunat ja sitten viivoittimen kanssa tasaisesti levitin paperia seinään. Paperi, jota käytin on oikeaa tapettia, mielestäni kauniin väristä. Pidän siitä, että seinät on mattapintaiset.

Portaat


Tässä muutama kuva portaiden työvaiheesta, toivottavasti ei tarvitse toistaa samaa rupeamaa ihan heti. Yläkerrassa on tosin vielä yksi paikka portaille... Sitten joskus, ehkä. Ehkä.

Ihana yksityiskohtana näissä on se, että näihin saa valot sisälle! En ole aikaisemmin käyttänyt valoja ja led-tuikut on todella kätevia kapistuksia kun ne purkaa. Harmittaa, etten ottanut siitä kuvaa. Komeron sisälle tuli myös koukut ja pari hyllyä. Silti, jostainhan oli pakko aloittaa?

Suunnitteleminen on yksi. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!Ah, työpöytä. Harkitun sekava. Näyttääkö teidän työpöydät läheskään tältä? :)

Liimaukset kuivumassa. Käytin paksua pahvia, joka on tukevaa, mm. kirjojen kansia. Nuo pahviset lätyskät noiden portaiden "runkojen" sisällä on tukena sekä ovat varmistamassa, että vastakappaleet liimautuvat suoraan toisiinsa nähden. Nuohan jää sisälle piiloon.

Hermot meni monta kertaa. En ensin ottanut huomioon, että lattiaan tulee lankut, joten komeron ovi piti nostaa. Olen itseasiassa vieläkin hieman huolissani siitä ovesta, koska kun lankut tulee lattiaan, aukeneeko ovi, sillä se on vino! Ajattelen asian niin, että se tuo kivaa vanhaa särmää ja tarkoitus olikin alunperin jättää hieman vino ovi.

Kukaan ei ole seppä syntyessään. Vannon, että kun ja jos teen seuraavat portaat, olen viisaampi ja osaan välttää monta turhaa työvaihetta, kuten...
Olin liimannut listatkin puupinnan alareunaan, mutta sitten tajusin, että jouduin listoittamaan koko huoneen lattian tekemisen jälkeen, joten liimauksen purkuun... Sitten uudestaan tekemään jotain kunnes hermo meni siihenkin, kenties purin. Mutta mukava oli silti tehdä, etenkin nyt kun ne on tehty! Yksityiskohdaksi tein alimmalle askelmalle hiiren kolon.


Eihän jälki mitään täydellistä ole, mutta minua tyydyttävää. Ja varmasti Villa Calaveran asukkaatkin tykkää!

4 kommenttia:

 1. Upeat portaat! Meillä on myös tuommoinen portaanaluskomero, on kätevä paikka säilyttää nukkekodinkin romppeita. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Sinne ajattelinkin laittaa jotain pientä kivaa sitten tulevaisuudessa :P

   Poista
 2. Nää on kuule niiiin upeat! Yhdet rintsikka taloon komerolla tehneenä tiedän nuo epäuskon tunteet ja sen, kun tekemisen keskellä iskee tajuntaan eri työvaiheet ja niiden vaikutus siihen mitä justiin teet :D Ei silloin naurattanu. On kyllä niin mahtava lopputulos. Ja tuo hiiren kolo - :D aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset kommentista ja kehusta. Nyt kun uusi päivä on koittanut ja katson eilisen uurastusta, niin onhan ne kyllä melkonen saavutus ja onnistuneet vaikka itse näenkin ne kaikki pikkuvirheet. Esimerkiksi huoneen nurkassa nurkkaporras ei yletä ihan seinään asti, joten se pitää jotekin listoittaa, ettei rako näy kamalasti. Ehkä joku tarkoitus silläkin, että tuollainen rako jäi, koska onko listoitus sitten vaikeaa ilman sitäP Mene ja tiedä :P

   Poista