Mukava, että piipahdit kyläilemään Villa Calaverassa! Tässä blogissa valokuvat ja tekstit ovat käsialaani ja rakkaudella tehtyjä, ethän kopioi niitä ilman lupaa. Tervetuloa raottamaan pääkalloverhoja, astu peremmälle!

tiistai 10. syyskuuta 2013

Makuuhuone vihdoin valmis!

Ja niin se makuuhuonekin alka hiljalleen valmistumaan. En malta odottaa, että saan sinne kaavailemani esineet tehtyä! Tein sinne takan, jotta ei olisi kovinkaan kylmä nukkua vaikka keittiön yläpuolella ollaankin. Takan kanssa oli kyllä hommaa, mutta siinä se nyt on. Onnistuin mielestäni melko hyvin, vaikka hieman jouduin rapsuttelemaan päätä tekovaiheessa.


 
Lattian maalasin savuisen siniseksi, tarkoitus ei ole laittaa tätä huonetta niin vanhahtavan oloiseksi kuten aikaisemmat ovat.


Aikaisemmin printattu tapetti-viritys ei ottanut siipiä allensa, joten päätin laittaa yksiväristä tapettia. Eli suoraan sanottuna, se meni ihan pieleen! Näyttääköhän tämä nykyinen liian kaakelimaiselta? Naiset nukkuu vessassa, heh. Ei sentään, kyllä se näyttänee miltä pitääkin, kunhan saan sinne huonekaluja.

Oven ja lattian väliin jäi nyt onkinlainen rako, pahus. En ehkä anna sen nyt häiritä, laitetaan talossa käyneen puusepän piikkiin se.

Listoittamisen jälkeen....


Hieman on epäsiistin tuntuista töherrystä, hmmm. Mutta rakastan tätä värimaailmaa! Makuuhuoneesta tulee sitten sellainen ällön taloinpoikais-maalaisromanttinen pitsireunus-siirappinen kokonaisuus, hih.

Sitten takka. Sitä tehdessä meinasi tosiaan mennä hermot.

Tässä vähän fiiliksiä takan luomisesta.

 
 

Kaikki alkoi tyhjästä shampoopullosta :) Sovittelin sitä ensin tuollaiselle alustalle, eli tölkin kansihan se siinä.


Valojen testaamista. Led-tuikku toimi tässäkin tarkoituksessa. Katselin, että tuo muovi on melko ohutta, joten päällystin sen jesse-teipillä (jesse-teippi!) ja liimasin päälle myös...



Kohokuvioista tapettia. Se istuu todella kauniisti tuohon, etenkin kun se on maalattu. Takan maalasin ensin valkoisella siveltimen kera, sitten töpöttelin sienen avulla viimeisen kerroksen, jotta pinta olisi epätasaisen tasainen ilman siveltimen vetoja. Luukku tosin ei aukea. Kuka arvaa mistä se on tehty?
 

 
Tapetista vielä hieman yksityiskohtaisempi kuva. Mustalla sienitöpöttelyllä sain kuviot kauniisti esiin. Ja vähän nokea tietysti pintaan!

Ta-daa :) Takka on valmis makuuhuoneessa. 
 
Ovi on siis metallinen vyön solki. Nyt kun paljastin sen, se näyttääkin siltä! Samaa taktiikkaa käytin keittiön lieden oven kanssa.




Jee, makuuhuone on valmis! :)

8 kommenttia:

  1. Aivan ihana takka...ja värit ovat miusta upeat, sopivat makuuhuoneeseen. Jännityksellä odotan niitä huonekaluja ja muita esineitä mitä olet suunnitellut ;-)

    VastaaPoista
  2. Takka on hieno! Mielenkiinnolla katson jatkoa..

    VastaaPoista
  3. Kauniit uuni ja hella, vyön solki on hieno idea uunin luukuksi

    VastaaPoista
  4. Mielettömän hyvää jälkeä olet saanut aikaiseksi talon kanssa. Mistähän tuollaisia vyönsolkia saisi hankittua?

    VastaaPoista
  5. Olen hankkinut näitä esim kirpputoreilta (halpa laukku jossa kaunis solki + nahkaa jatkokäyttöön) ja kierrätyskeskuksista. Minisilmät löytää kyllä hyvin kaikkea, itse ostan halvalla "krääsää" minikäyttöön :)

    VastaaPoista
  6. Teitkö jotain jatkopaloja takkaan? Ekassa kuvassa näyttää liian matalalta, mutta loppuvaiheessa onkin juuri sopivan kokoinen. Mitä tapahtui? :o
    Upeaa upeaa upeaa jälkeä taas. :)

    - E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo, se jäikin mainitsematta kokonaan. Jatkopala on yskänlääkkeen annostelukuppi käännetty ylösalaisin :D Kiitos kovasti kehuista, sinä + muutkin kommentoineet. Ihan mieltä lämmittää tuollaiset <3

      Poista
  7. Hieno pönttöuuni! Oikein onnistunut lopputulos!

    VastaaPoista